Uitrol Zakelijk Glas van KPN op Slimwei Waardenburg een feit!

Op woensdag 24 oktober 2012 zette burgemeester Alex van Hedel de spa de grond in op het bedrijventerrein Slimwei in Waardenburg.
Ondersteund door Aletta van Noord van de Ondernemersvereniging Neerijnen (OVN) en Robert Staring van BSU Solutions (platina business partner van KPN) verrichtte hij hiermee symbolisch de eerste handeling voor de aanleg van een glasvezelkabelnet voor alle bedrijven die op dit bedrijventerrein gevestigd zijn.

In zijn toespraak over de aanleg van glasvezel zei burgemeester Van Hedel blij te zijn dat ondernemers in Waardenburg nu de mogelijkheid hebben mee te gaan met de snelheid van nieuwe ontwikkelingen, met name op de digitale snelweg, in Nederland.
Dat het een lange periode geduurd heeft, lag volgens Aletta van Noord van de OVN aan veel zaken, maar zeker niet de samenwerking. Ook zij was tevreden over de manier waarop de laatste fase is verlopen. “Ik had er een hard hoofd in en heb ook gezegd dat, als het nu niet rond zou komen, ik het project zou begraven en niet meer zou oprakelen.”

Robert Staring van BSU meldde tenslotte dat een ontmoeting medio december 2010 met Lijndert Pellegrom van Pellegrom Telecom over de slechte internetdekking en dure glasvezel in Waardenburg en met name de situatie op het bedrijventerrein Slimwei ertoe leidde dat het balletje sneller is gaan rollen.

Er volgde een bespreking en gezamenlijk staken de gemeente, OVN, Pellegrom Telecom en BSU de energie in de aanleg van glasvezel om voldoende geïnteresseerden te krijgen om de vraagdrempel van circa 18 aansluitingen te realiseren. De eerste handtekeningen waren snel gescoord, maar het duurde (inclusief verlenging) nog tot halverwege december 2011 voordat het minimale aantal was behaald.

De ambitie was om voor de zomer de aansluitingen gerealiseerd te hebben, maar door omstandigheden is dit een aantal maanden vertraagd. Er is echter nu de zekerheid dat alle klanten vóór 2013 zijn aangesloten!

Staring: “Ieder zichzelf respecterend bedrijventerrein kan nu, maar zeker in de nabije toekomst onmogelijk zonder glasvezel blijven bestaan. Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan meer bandbreedte om diensten als Internet, telefonie, telewerken, Cloud computing, et cetera op een snelle, veilige en betaalbare wijze te kunnen gebruiken.

Kijk op http://www.bsu.nl/index.php?Vraagbundeling-Waardenburg voor meer informatie.